veganskt potatismos.

Veganskt potatismos med margarin, Oatly havremjölk och hackad persilja. Utan smör och mjölk.  

Istället för havremjölk kan man ta mandelmjölk eller sojamjölk. Vidare kan man ha i Oatly havregrädde I mat eller sojagrädde för ett krämigare mos. Välj helst kravmärkt potatis. Fast eller mjölig spelar ingen roll. Stora vinterpotatisar är goda till mos och lätta att skala. Istället för fryst hackad persilja kan du hacka färsk persilja eller utesluta den helt. Annat gott i mos är att röra i någon tsk Sambal oelek så får du ett chilimos. 

4 portioner veganskt potatismos 

  • Tillagning: 30 min  
  • Klart på: 40 min  

Ingredienser 

  • 1 kg potatis 
  • 50 gram margarin 
  • 3 dl mjölk 
  • 1 tsk salt 
  • 2 krm vitpeppar 
  • 35 gram fryst persilja  
  • 1 krm muskotnöt  

 

  • Tillagning:
  • Skala och dela potatisen.  
  • Koka potatisen mjuk ca 25 minuter.  
  • Häll av potatisen och tillsätt margarin och havremjölk. Värm upp.  
  • Mosa potatisen med en potatisstöt.  
  • Smaka av potatismoset med salt och peppar. Rör i hackad persilja och muskotnöten

 

 

Av Meila, Lisa och Sofia.