Nyheter på Backebo

På Backebo är SVT:s program Lilla Aktuellt Skola en stor källa till nyheter. Klass 4 tittar på det en gång i veckan. Denna vecka var vi där och kollade hur det går till. 

När klassen kommer in ifrån rasten sätter de sig redo på bänkarna för ett Lilla Aktuellt avsnitt.  Vinjetten går och dagens programledare Kristoffer Fransson kommer in. Han hälsar alla välkomna och berättar rubrikerna för dagens program. Han presenterar klass fem från Kungsklippeskolan i Huddinge som är den klassen som besöker programmet idag.

Första nyheten handlar om stormen Harvey som har gjort stora översvämningar i Texas, USA. Fyrtio tusen hus har förstörts och över tjugo personer har omkommit.

En annan nyhet som togs upp handlade om inbrott. I år har det hittills varit tiotusen inbrott i Sverige. Lilla Aktuellt besökte trettonåriga Vera Mannheimer, som hade fått ett inbrott i somras. Läs mer om inbrott i artikeln ”Inbrotten i Nacka”.

Bild av Louise & Boella

När klassen hade tittat klart så diskuterade det med hjälp av URs arbetsblad.  http://www.ur.se/mb/pdf/Arbetsblad/202000-202999/202489-2_LILLA_AKTUELLT_Arbetsblad1sept17.pdf

Lilla Aktuellt Skola:https://www.svtplay.se/video/14917944/lilla-aktuellt-skola/lilla-aktuellt-skola-1-sep-14-30?start=auto&tab=senast

 

Louise Alströmer Åk 6