Läxfritt på Backeboskolan!

Bild av Kajsa Levin

Här på Backeboskolan så får eleverna inte läxor för att vi ska ha tid att vara ute och röra på oss och hålla på med olika aktiviteter. Vi gör helt enkelt allt som behövs på schemalagd skoltid. Jag har intervjuat Boella i klass 6 och pratat lite om vad hon tycker om läxor.

Jag frågade Boella vad hon tycker om läxor och hon svarade:

-Jag förstår varför man har läxor, det gör jag. Jag tycker inte det är bra, för nu när jag har fått läxor från B-språket på Myrsjöskolan och förstår hur det är att göra dem, så är det inte så kul som jag trodde att det sulle vara.

-Tycker du det är bra att Backeboskolan inte har läxor? Frågade jag.

-Ja, för då blir jag inspirerad till att jobba hemma, svarade Boella.

Jag ställde ännu en fråga till Boella. Vad är det negativa med läxor, tycker du?

– Det negativa med läxor är att man blir så stressad av dem, jag hade åtta glosor att öva in på en vecka och jag var jättestressad. Ja får inte tid att göra de aktiviteter jag vill på fritiden. En annan sak är att alla föräldrar kanske inte har möjligheten att hjälpa till, jag vet heller inte om det är barnet eller föräldern, säger Boella.

Jag vet att Boella talar för många i skolan och jag hoppas att flera skolor börjar med läxfriskola.

Låt barnen få sin fritid tillbaka!

Kajsa Levin, åk 6

Läs mer här om varför vi har läxfritt på Backeboskolan