Kärlek börjar alltid med bråk  

 

Det var en gång en kille med namnet Äggbert, han var 12 år gammal. Han gick på en skola som hette Skogsmulleskolan. Äggbert var lite förtjust i en tjej i hans klass som hette Bea. Bea brukade reta Äggbert för hans namn  

-ditt mögliga ägg, brukade hon säga  

Men då brukade  Äggbert säga tillbaka  

-Bea Beanässås 

Hon blev superarg och varje gång så tänkte jag kärlek börjar alltid med bråk. Jag tror att hon är lite intresserad av mig och det är därför jag har bestämt mig för att fråga chans på henne imorgon. 

Okej jag stog  framför badrumsspegeln och gjorde mig iordning för att fråga chans, med till skolan skulle jag ta med mig ett chokladhjärta och en ros till henne. Jag gick på vägen och jag var svinnervös men jag hade ju bestämt mig för att göra det på lunchrasten.  

SENARE det  började  närma sig lunchrast och jag trodde att mitt hjärta skulle hoppat ur led. Jag började gå långsamt mot henne med rosen och chokladhjärtat jag tittade mig om kring och såg att dom andra tjejerna i klassen glodde på mig. Jag skakade så mycket av nervositet så jag råkar snubbla på en sten och som tur var klarade jag mig från att ramla (men) alla började skratta åt mig, när jag lyfte huvudet, insåg jag snabbt att jag hade råkat kastat chokladhjärtat på Bea, Hon skrek åt mig -vad fasiken gör du din dumstrut! 

I samma sekund som hon sa de så såg hon att ja riktade en ros mot henne, och insåg att det va till henne och hon gick långsamt fram till mig och sa  

-är den till mig? 

– Ja sa jag  

-och chokladen med sa jag 

Hon kysste mig på munnen och sa 

-Om du vill fråga chans så är de ett garanterat ja, sa hon och log 

Jag tänkte på hur kyssen var, enligt mig var den perfekt. När jag var hemma hade fått hennes numer och Snapchat. Vi kallade varandra baby på Snaphat men vågar inte göra det öga mot öga. 

Imorgon tänker jag göra något speciellt, tänkte jag innan mina ögon slocknar. 

Nästa dag 

Jag vanknade upp med att glatt leende på läpparna och tänkte på vad jag ska göra till Bea. Jag kanske ska köpa något fint. Jag skriver till henne om situationen och hon säger att hon kommer bli glad om hon hade fått ett chokladhjärta som kompensation från igår när jag tappade chokladen på henne, jag skriver ok vilket betyder okej har jag lärt mig. När jag kommer till skolan kändes allt konstigt, de börjar bra med att Bea kysser mig med en blöt mjuk puss mitt på munnen, det känns så bra men det varade inte så länge. När jag såg henne i korridoren så sa jag Hej men hon bara ignorerade mig, kanske för att hon inte såg mig hoppades jag, men innerst inne förtog jag att de var för att hon ville vara cool för sina vänner. Sedan på dan blev de bara värre. Hon sa 

-Kom nu bea och skrattade åt mig med sina vänner, 

då kände jag att hon kanske inte ville vara ihop! Sen när jag kom hem satte jag mig i sängen och tänkte på de som hade hänt. Det plingar till i min mobil hon vill chatta med mig, Hon skriver Hej, Jag skriver hej tillbaka och undrar vad hon gör, hon säger att hon inte gör så mycket men ska på träning om ungefär två timmar, nu ska jag frågar varför hon va så taskig idag på skolan, jag gjorde de och hon svarar bara med Sorry om jag sårade dig, vi kanske kan snacka sen för har träning nu hejdå. Jag blir jätteledsen och lägger mig under täcket och gråter och gråter aldrig tar tårarna slut. Jag tänker att jag ju är kär i henne men hon värkar inte vara de i mig. Jag satte mig och tänkte på allan nackdelar med henne man jag kom inte på några förutom att hon är falsk och taskig men allt annat var perfekt med henna. Då hörde jag att dörren öppnades. Jag hoppar till och sedan hörde jag. 

-Hej Äggbert  

Det var mamma, jag hade inte sagt till mamma om bea. 

-hej mamma sa jag med skakig röst  

-är du ledsen sa mamma  

-nej! Sa jag 

Fast jag var det  

-men jag hör ju att din röst darrar vad är det som har hänt? sa mamma  

-men ingenting sa jag ju, sa jag 

Mamma kom upp till mig och sa 

-du är ju visst ledsen, sa mamma 

-nej jag mår skit bra, jag har aldrig mått bättre, sa jag ironiskt 

-men lilla gubben, vad har hänt sa mamma 

-ingenting, sa jag 

-men jo jag ser ju att du är ledsen, sa mamma  

Sedan berättade jag allting om bea, om vad som hade hänt och så. 

-först trodde jag att hon skulle bli arg på mig för hon skulle tro att man inte får vara ihop i men ålder och absolut inte hångla, Men mot min förvåning så var hon inte alls arg på mig, snarare var hon stolt och sa följande, men lilla gubben varför har du inte sagt nåt innan. Vi hade kunnat hjälpt dig med det här och fråga om hon ville komma hem till oss och ta en kop te.  

-men herregud mamma hur efter är du asså bara på en skala, man bjuder inte på te de är 2000 talet inte 14 år innan Kristus, jag kanske skulle kunna fråga om hon skulle vilja gå på bio men faan inte te det är ju det tristaste som existerar, det är typ tristare och tråkigare än monky city fattar du väl. 

-Okej gå nu mamma hon har skrivit till mig. 

-Jag skrev allt som hade hänt till Bea, om pratet med mamma och allt. 

Bea blev först lite arg för jag hade berättat allt, men sedan skrev hon förlåt om jag sårat dig, var bara rädd för att mina kompisar skulle retas ska aldrig göra om det igen…  

.Sedan skrev Bea följande  

(jag tycker att vi ska gå ut på bio imorgon kväll. 

-då skrev jag följande 

(ja det gör vi. 

Nästa dag 

.  jag gick till skolan och hörde ett prassel i buskarna intill mig så jag gick och kollade vad det var för något och såg till min förvåning att bea som satt där och hånglade med Tim. 

-Jag sa vilken otrogen jävel!!! 

-ursäkta mig ditt as, får jag hånglar lite här och där. Kan jag inte få hångla lite, du kom ju aldrig över till mig igår (annars kunde vi ju hångla hemma hos mig sa Bea)  

-du sa inte att jag skulle göra det häller, sa jag. 

Jag gick iväg och låtsades inte bry mej om dom! Men jag hade blodsmak i munnen och gjorde allt för att inte gråta. 

När vi satt på lektionen så kollade jag extra mycket på Bea och Tim och såg att dom skickade slängkyssar till varandra, jag kunde inte, det gick bara inte att hålla mej från att börja gråta. Jag sprang in på toan och började storgråta. Jag började riva mej själv överallt och kände till min förvåning att det bara kändes rätt. På toan hade vi en liten ask där det var massa olika och gammeldags saker i den visste jag att det fans ett rakblad, jag tog upp det och började skära mej på handleden och benet, så det blödde svinmycket och jag kände att jag inte orkade med allting. Därför gick jag in till klassen och skrek 

-hejdå vi ses i himlen.  

Sedan sprang jag ner till havet och hoppade ner i det blöta. 

 Av: Razmus & Lucas