24 år efter våldtäkten hittas gärningsmannen!

En kvinna våldtogs i New York efter joggingturen och anmäler till polisen. Några dagar efter skriver stadens största tidning, Daily News, att hon var en lögnare.  Nu 24 år senare har gärningsmannen hittats.

På väg hem från joggingturen drogs en kvinna in i ett buskage och våldtogs. Senare gick hon till polisen och gav en detaljerad skiss av mannen. Polisen gav skissen till alla tidningar i staden.

Polisen sa dock till kolumnisten Mike McAlary att de trodde att våldtäkten var påhittad. Mike McAlary trodde polisen och skrev flera artiklar om den ”påhittade” våldtäkten.

Den första rubriken löd ”Våldtäktsbluff är det riktiga brottet”. ”Kvinnan, som antagligen själv kommer att gripas, hittade på brottet för att få stöd för sin demonstration,” skrev McAlary.

Polisen hittade efter tag spår av sperma i joggingbyxorna som kvinnan hade på sig. Det till trots fortsatte kolumnisten att skriva om den ”påhittade” våldtäkten. I sin sista text om det skrev han ”Jag har rätt, men det finns ingen anledning att hurra”, enligt Washigton Post.

Tack vare ny teknik har det, 24 år efter våldtäkten, gjort det möjligt att spåra våldtäktsmannen. DNA:t har knutits till en man som redan sitter i fängelse sen innan dömd för flera våldtäkter.

”Vi hoppas att den här kunskapen kan ge något slags avslut för offret, och att hon kan känna tröst i kunskapen om att den här individen sitter bakom galler, att han kommer förbli bakom galler och därför inte kommer att kunna skada någon annan”, säger talespersonen till Brooklyns åklagarmyndighet, Oven Yaniv, till New York Times.

Bild ritad av Isak och fotad av Boella

Skriven av Boella Beronius

Källa: metro.se https://www.metro.se/artikel/våldtäkt-i-new-york-kallades-bluff-24-år-senare-har-gärningsmannen-hittats